βιογραφία

Jean-Claude BLAISEL

Παρόλο που έχει όλες τις απαιτούμενες ιδιότητες, τίποτα δεν προδιατίθεται, a priori, Jean-Claude BLAISEL για να γίνει ο εκτιμώμενος καλλιτέχνης που γνωρίζουμε σήμερα.

Προερχόμενος από ένα μέτριο υπόβαθρο εργατικής τάξης, όπου οι αξίες που βασίζονταν στη δουλειά, γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1947 στις Κολομβίες – Ο Hauts-de-Seine, Γέροντας μιας οικογένειας 5 παιδιών, ακολουθεί τις συμβουλές του πατέρα του και μπαίνει στον εργασιακό κόσμο και γίνεται “ακριβής φρεζάρισμα”

Αυτός ο τελευταίος όρος θα έχει όλη την αξία του μερικά χρόνια αργότερα.

Σε αυτήν την πολύ σπορ οικογένεια, η τέχνη δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα. Αυτοδίδακτος, πρόθυμος να μάθει, διαβάζει πολλά, καλλιεργείται και ανακαλύπτει τον πίνακα στον οποίο επενδύει και χρησιμεύει ως θεραπεία.

Πολύ νωρίς, βυθίστηκε στην ιστορία της τέχνης. Η ευαισθησία του είναι οργανική. Ακόμα κι αν ανακάλυψε μια ιδιαίτερη αδυναμία για τους ιμπρεσιονιστές, βυθίστηκε στη φύση και τα τοπία. Η αρμονία των σχημάτων, των χρωμάτων, των υλικών, η ακρίβεια του σχεδιασμού και ο πλούτος του θαυμάζουν.

Εποχιακός, επιμελής, στοχαστικός, επισκέπτεται γκαλερί, εκθέσεις και φυσικά μουσεία. Παίρνει μαθήματα και παίρνει συμβουλές από τους μεγαλύτερους.

Πάντα σε κίνηση, στην επιφυλακή, το ταξιδιωτικό του ημερολόγιο κοντά του, φωτογραφίζει, σκίτσα, καρικατούρες πριν τα μεταφράσει όλα αυτά στο στούντιο του στο BRUNOY.

Ιδιαίτερα παθιασμένος με τους ιμπρεσιονιστές, bulimic, ξέρει να συνδυάζει ψυχαγωγία, αθλητική δραστηριότητα, πολιτισμό, λογοτεχνία, μουσική, φωτογραφία, ζωγραφική, ακουαρέλα…. έχει πολλές χορδές στο τόξο του.

Με τα χρόνια, ο φρεζαριστής αντικατέστησε τα εργαλεία του. τα αντάλλαξε με μολύβι, στυλό, βούρτσα, ακουαρέλα, ακρυλικό…. το αποτέλεσμα είναι εκεί, θαυμάσιο, εξαιρετικό, μαγευτικό.

Αυτό το ταλέντο που είναι αδρανές από την παιδική ηλικία εκρήγνυται, απελευθερώνεται, αιμορραγεί. θεραπεύει, θεραπεύει τον εαυτό του. Η ακριβής του γραμμή θυμάται αυτή του χαράκτη και του κύριου υαλουργού.

Λατρεύοντας τις παλιές πέτρες και την αρχιτεκτονική, εξαλείφει την τέχνη του μέσα από πολλές εκθέσεις.

Charles και Sol’Ange NARBOUX

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ? ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!